Hemmabio, blir mer och mer populärt

Populariteten hos hemma biosystemen idag markerar djupet av hemmabiorevolutionen.

Tidigare standarder med den gamla videokassetten på tjock TV´n. Förutom att en definition av hemsk bild. För dagens normer, ett kasst ljud, metallisk, skrammel, som kommer från TV´ns egna högtalare.

Tv och VHSÄven om det redan fanns ”Hi-Fi” -kassetter på 1980-talet var det inte så lätt att ansluta dem till ljudenheten. För att titta på filmer med högre volym och med musik, ljudeffekter och explosioner överallt. För att åtgärda detta har tillverkare börjat producera redan integrerade uppsättningar. Av högtalare, DVD-spelare, subwoofer och förstärkare, alla i samma produkt.

En av de faktorer som mest påverkar vår hemmabiosystems ljudupplevelse är placeringen av högtalarna i rummet. Så att vi kan ha en avancerad utrustning och mycket bra egenskaper och vi får inte det goda förväntade resultatet.

Trådlöst

En nyare funktion hos hemmabiosystem och som förtjänar särskild uppmärksamhet är avsaknaden av ledningar eller den kända trådlösa. Naturligtvis är dessa enheter dyrare än de traditionella trådbundna. Men de ger en stor fördel det finns inga ledningar i hela rummet. Ett exempel på hemmabiosystem med trådlösa lådor är LG HT805THW. Dessutom har gruppen även HDMI-utgång, Karaoke funktion, AM / FM-radio och post USB.

Hemma är sakerna väldigt olika, eftersom det är vanligt att ha en tv. Eller en konventionell projektionsskärm bakom vilken vi inte kan placera någon högtalare. I dessa fall måste vi placera vänster och höger högtalare på båda sidor av skärmen. Och den centrala kanalen över eller under den.

Vi kan skilja olika typer av hemmabiohögtalare beroende på deras funktion inom ljudbilden. Främre högtalare, centerhögtalare, bakre eller bihögtalare och subwoofer eller subwoofer. Uppgiften för var och en av dessa högtalare är tydlig och differentierad. Så även om det tekniskt är möjligt att använda varje högtalare lite var stans. Är idealet att använda dem för den uppgift de utformades.

Bio i hemmet

Förslag på bra enheter till ditt hemmasystem:

Projektor Epson

Med den här projektorn kan du få en bättre upplevelse närmare bion tack vare dess förmåga. Att skapa bilder på upp till 300 tum med Full HD-kvalitet. Installationen är enkel och flexibel, eftersom den har en 1,6x zoom och en horisontell Keystone-korrigeringsfunktion. Som i kombination med förskjutningen av linsen. Gör att den kan placeras var som helst i rummet och inte nödvändigtvis i mitten. Dessutom har den en 10W högtalare och spelar trådlöst från mobila enheter.

Om vi ​​har ett 7.1-system ska surround eller bakhögtalarna placeras i en vinkel mellan 135 och 150 grader. Så att de förstärker och centrerar förekomsten av effekterna i rummets bakre del. Det finns också en annan möjlighet. Som är att använda denna plats mellan 135 och 150 grader för att placera surround högtalarna i 5.1-system.

Panasonic Blu-ray-spelare

Denna spelare är kompatibel med innehållet i 3D. Och konverterar den traditionella 2D för att uppnå den effekten av djup i bilderna. Samma sak händer med videoklipp i high definition: det reproducerar i 4K. Och om bilden inte har den kvaliteten, skalar den digitalt för att uppnå den. Den är utrustad med DLNA för att spela trådlöst från smartphones och surfplattor. Och erbjuder möjligheten att visa strömmande innehåll via olika plattformar.

Multikanal ljud

Till skillnad från vad som händer med konventionell HiFi-utrustning. Som stöds av två högtalare för att ge högkvalitativt stereoljud. Måste hemmabiosystem ha minst 5 fler huvudhögtalare. En högtalare som är avsedd för reproduktion av lågfrekvenser, är vad vi vet som 5.1-system. Det är också möjligt att hitta system 7.1, 9.1, 11.1 och en kombination av dessa med en eller flera subwoofers.

Tillbehör till ditt biosystem:

Sennheiser HD 660 S hörlurar

De ger en klar bas, ett utmärkt svar på midtonerna och en mjuk och naturlig diskant. Vilket gör dem idealiska hörlurar för att njuta av den bästa hemmabion utan att störa någon. Till detta lägger de till stor användarvänlighet. Och dess elliptiska formade kapslar har utvecklats för att följa öronens anatomi. Medan huvudbandets pudel och utbytbara öronkuddar garanterar maximal komfort.

WD My Cloud Home-hårddisken

Med 4TB kapacitet kopplas den här lagringsenheten till nätverket för att lagra alla foton. Videoklipp och filer på enheterna i hemmet andra hårddiskar, datorer, tabletter, smartphones. Och även från molntjänster och kontona för sociala nätverk. Och tillåter åtkomst till dem från var som helst så länge du har en Internetanslutning. All kontroll utförs från en applikation som är installerad på mobiltelefonen. Vilket också bidrar till att konfigurera en automatisk kopia av innehållet.

Ljudsystem

Om du vill spela spel i ditt system kan du titta på följande spelkonsol:

Xbox One X-konsolen

Dess skapare definierar den som den mest kraftfulla konsolen på marknaden. Och säger att den erbjuder 40% mer kraft än någon annan. Förutom att spela kan du njuta av multimedia innehåll med 4K och HDR-kvalitet genom bland annat Blu-ray-spelare och streaming tjänster. Det erbjuder också möjligheten att njuta av ljud av högre kvalitet tack vare Dolby Atmos-stöd.

Lämna ett svar